Az AnaLog Módszer egyszerű, gyors, hatékony, érthető és mérhető módszer.

Egy olyan új módszer, amely segít meghatározni a konfliktusod, problémád, tüneted kialakulásának okát, és egyben megoldással is szolgál.

Az alkalmazásával megértheted azt, hogy miért, és hogyan kerültél szorult helyzetbe, és azt is, hogy mit kell tenned a felszámolásához. Ez utóbbi semmilyen erőfeszítést nem kíván tőled, mivel az oldás következtében bekövetkező spontán változás vezet a problémád megoldódásához. A hatékonyságát azonnal tesztelheted a saját életedben. Nem kell semmit elhinned, mert kipróbálhatod, és eldöntheted magad, hogy működik-e, és hogy mennyire hatékony.

Az AnaLog Módszer egy önfejlesztő módszer. Arra való, hogy a segítségével megoldd a problémáidat és konfliktusaidat, és újra építsd az életedet.

A működésének az az alapja, hogy a problémáid, és tüneteid a rossz döntéseid miatt alakultak ki. Valószínűleg te is, mint a legtöbb ember azt hiszed, hogy utólag már nem mindig lehet döntéseken változtatni, de ez nem így van. A hibásakon csak utólag lehet, mert csak utólag tudod meg, hogy hibásak, amikor már baj van.

A döntéseiddel a viselkedésedet alakítod. A rossz döntések egymásra épülnek, és kialakítasz velük egy viselkedés kombinációt, ami a személyiséged. Ennek köszönheted a problémáidat, konfliktusaidat, és tüneteidet, és ezen kell változtatnod ahhoz, hogy az életed megváltozzon. Az igazán nehéz, és kilátástalan helyzetekben érzi az ember azt, hogy  rossz neki, de nem tudja mit kell tennie, hogyan kellene viselkednie ahhoz, hogy más, hogy jobb legyen.

 • Probléma, ha szorongsz, önbizalomhiányod vagy, lámpalázas vagy,
 • esetleg félsz a fogorvostól, vagy nem fogan gyermeked, féltékeny vagy,
 • nárcisztikus a főnököd, esetleg fejedre nőtt a beosztottad,
 • szekál az anyósod, papucs a férjed,
 • van vagy nincs párkapcsolatod, esetleg nem találsz egy normális embert évek óta,
 • fogynál, híznál, leszoknál, rászoknál, fóbiád, allergiád, ekcémád van, stb.
 • Ezerféle problémád lehet, amelyekben egy közös pont van. Neked kell megváltoznod! De hogyan?

A módszer lényege:

Az AnaLog Módszer segítségével az érzelmeidet nyomjelzőként használva megkeressük, és kijavítjuk a hibákat, nagyjából úgy, mintha egy számítógépes programot javítanánk. Ennek eredményeként megváltozol, aminek a következménye az lesz, hogy a problémád feleslegessé válik, elmúlik, és megoldódik.

Az AnaLog Módszer alkalmazásának az alapja két emberi képesség. Az egyik az, hogy a döntéseiddel irányítod az életedet. A másik pedig az, hogy a döntéseidet az érzelmeid motiválják.

Az érzelmeid  a szándékodtól, akaratodtól függetlenül, azaz tudattalanul vezérlik, irányítják az életedet. Ez különösen akkor szembeötlő, amikor valami nem tetszik, szeretnél rajta változtatni, de minden erőfeszítésed ellenére sem sikerül. Ilyenkor a változáshoz előbb az érzelmeidet kell megváltoztatnod, amit viszont nem tehetsz tetszőlegesen. Az érzelmeid a múltbeli rossz döntéseid, elkövetett hibáid nyomán keletkeztek, és rögzültek azért, hogy később, amikor elérkezik az ideje a segítségükkel a korábban elkövetett hibákat visszakereshesd, és kijavíthasd. A hibás döntéseket így utólag bármikor kijavíthatod, amikor már elég érett vagy rá, és eleget tapasztaltál.

 

Az AnaLog Módszer egyszerű, gyors, hatékony, érthető és mérhető módszer.

 • Egyszerű, Mert a problémára koncentrál, és azt oldja meg. Nem analizálunk, nem megmagyarázzuk, hanem megoldjuk a problémádat, hiszen ezt szeretnéd. A problémádat vezérlő érzelemmel megkeressük a kialakulás forrását, és kijavítjuk a hibát. A célunk elsősorban a megoldás, és csak azt követi a megértés. A részedről semmilyen előképzettséget, felkészülést, különleges képességet nem igényel. Miután a hibát AnaLog Módszerrel kijavítottuk, megváltozik az érzelem, és vele te is. A kérdéses helyzetben ettől kezdve mást érzel, és ezért máshogy viselkedsz, és a továbbiakban a siker érdekében semmi egyebet nem kell tenned.
 • Gyors, és hatékony azért, mert a konzultáció során feltérképezzük, és megoldjuk a kérdéses érzelmet, és átalakítjuk a mintát. Erre egy találkozó mindig elegendő, és minden találkozó pozitív változást eredményez.
 • Érthető. Talán a legfontosabb jellemzője a technikának, hogy nincsenek misztikus, érthetetlen, vagy átláthatatlan pontjai. Fontos a számomra, hogy értsem, és tudjam, hogy mi miért van. Ez igaz az érzelmekre is. Az AnaLog Módszer az érzelmek segítségével feltárja az egymásra épülő konfliktusokat. Érthetővé teszi ezáltal, hogy miért, és hogyan alakultak ki, és lett rossz következményük. A konzultáció során rálátsz a kialakulás folyamatára, megérted az okokat, felismered, és kijavítod a hibát. Átlátod, hogy miben, és hogyan hibáztál eddig, és miért viselkedsz máshogy mostantól. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a hibát már nem fogod újra elkövetni, tehát a változás végleges.
 •  Mérhető, mivel az AnaLog Módszer konzultáció során valós eseményekkel, és valós viselkedésmintákkal dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a konzultációt követő néhány hétben szembesülve az adott szituációval saját magadon megfigyelheted a változást. Az AnaLog Módszer konzultáció során lezajlott, és megfigyelt változást összevetheted a valós élettel. Semmit nem kell elhinned, mert a tapasztalat rövid időn belül megmutatja az eredményességét. Ennek köszönhetően győződhetsz meg arról, hogy képes vagy az életedet jó irányba fordítani. Teljesen mindegy, hogy hiszel benne, vagy nem, mert a tapasztalat bizonyít.

Az AnaLog Módszer egy speciális módszer, amelynek során a figyelmedet befelé koncentrálod, hogy a saját élményeiddel, belső képeiddel dolgozhassunk.

Ezek következtében megoldódnak az önbizalomhiányt okozó konfliktusaid, és problémáid, stabilizálódik az énképed, és elmúlik a belső feszültség. Találkozó végén az utolsó történetben ellenőrizzük az oldás hatását, amit összehasonlíthatsz a valós életben bekövetkező eseménnyel, így pontosan lemérheted a hatását.