Izgulás, lámpaláz

Az izgulás vagy  lámpaláz egy olyan önvédelmi program, ami azért alakulhatott ki, mert gyermekként másképp viselkedtél. Az eltérő viselkedésedet a tapasztalatlanságodnak, és az abból fakadó félelmednek köszönhetted, de ettől még a következményét viselned kell.

A lámpaláz tulajdonképpen az egykoron elkövetett hibádra emlékeztet, és ezzel arra ösztökél, hogy járj utána, dolgozd fel, és javítsd ki, és változz meg! Miután ezt megtesszük, a lámpalázad is elmúlik.

A SzinergiaTerápia nem tréning, ami felkészít arra, hogy hogyan szerepelj mások előtt, hanem egy módszer, ami a lámpaláz hátterében álló érzelem feldolgozásával megszünteti a gátlást. Ezáltal válsz képessé arra, hogy feszélyezettség nélkül szólalj meg mások előtt, és spontán, félelem nélkül önmagad légy.

A megoldás szempontjából tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy tudod-e a lámpalázad okát, vagy sem.   A lényeg  akkor is az,  hogy szeretnél  bizonyos helyzetekben könnyedén, lámpaláz,  feszélyezettség nélkül, lazán, és felszabadultan megszólalni emberek előtt anélkül, hogy attól tartanál, hogy kellemetlen helyzetbe kerülsz.